Visfilet met groente in folie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2009

licht hoofdgerecht met vis

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 worteltjes,1.2 kleine koolrabi, 1 stukje wit van prei,1.4 rode paprika, 200 gr verse of diepvries kabeljauw, 1 el. citroensap,peper,zout,1.2.theelepel gember poeder,1.2 dl droge witte wijn,2 el. creme fraiche, 50 gr koude boter of margarine, 1 el bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
folie,oven,snijplank

Voorbereiding

worteltjes schrappen en de kool rabi dun schillen. de paprika en prei schoonmaken. Alle groenten in luciferdunne reepjes snijden. De vis besprenkelen met citroen en in wrijven met peper zout en gemberpoeder. 2 stukken alu folie op aanrecht uitspreiden. Ded groenten reepjes in het midden leggen, de vis erop. De folie naar boven vouwen. De wijn over de vis schenken. De folie pakketjes sluiten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 c. De folie pakketjes op een bakplaat in het midden van de oven leggen en in ca. 15 min gaar laten worden. De folie pakketjes aan 1 kant een klein stukje open maken en het vocht in een pannetje schenken. De pakketjes nog even warm houden in de uitgeschakelde oven. Op hoog vuur vocht in ca. 3 min laten inkoken. de creme fraiche erdoor. De boter in klontjes snijden en 1 voor 1 door de saus kloppen. Op smaak brengen met peper en zout. De bieslook erdoor roeren en de saus over doen in een saus kom. Op 2 borden de folie pakketjes zetten. De saus apart erbij geven. Lekker nmet aardappelpuree.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten