Kruidige aardappel-lamsstoof
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 03-03-2009
Bereidingswijze
De lamslappen in dobbelstenen snijden en met peper en zout inwrijven. De ui en de knoflook snipperen en in boter goudgeel fruiten.
De specerijen erdoor roeren en 2 min. zachtjes meebakken. Het vlees toevoegen en rondom bruin bakken. De yoghurt en evenveel water erdoor roeren en 40 min. laten pruttelen.
De aardappelen en appels in niet te kleine blokjes toevoegen en ca. 10 min. meekoken, zodat de stukjes zacht maar nog wel heel zijn. Met geknipte koriander bestrooien.
Variatie:
Met magere varkenslappen, de specerijen vervangen door 2 el. mild paprikapoeder, mespunten cayennepeper en oregano en 1 el. tomatenpuree.
De appels vervangen door 1 rode paprika. De koriander weglaten.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties