Kruidige aardappel-lamsstoof

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2009
  • Kruidige aardappel-lamsstoof

    Kruidige aardappel-lamsstoof

    Kruidige aardappel-lamsstoof

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. lamslappen
peper, zout
1 ui
50 gr. boter of margarine
1 teentje knoflook
1/2 tl. gemberpoeder
1 tl. geelwortelpoeder
1 el. kerriepoeder
1 dl. yoghurt
500 gr. aardappels
2 zure appels
een paar takjes verse koriander.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De lamslappen in dobbelstenen snijden en met peper en zout inwrijven. De ui en de knoflook snipperen en in boter goudgeel fruiten.
De specerijen erdoor roeren en 2 min. zachtjes meebakken. Het vlees toevoegen en rondom bruin bakken. De yoghurt en evenveel water erdoor roeren en 40 min. laten pruttelen.
De aardappelen en appels in niet te kleine blokjes toevoegen en ca. 10 min. meekoken, zodat de stukjes zacht maar nog wel heel zijn. Met geknipte koriander bestrooien.
Variatie:
Met magere varkenslappen, de specerijen vervangen door 2 el. mild paprikapoeder, mespunten cayennepeper en oregano en 1 el. tomatenpuree.
De appels vervangen door 1 rode paprika. De koriander weglaten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten