Gestoomde zeeduivel in paksoi

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2009
  • Gestoomde zeeduivel in paksoi

    Gestoomde zeeduivel in paksoi

    Gestoomde zeeduivel in paksoi

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 stukken zeeduivelfilet van ca. 125 g
zout
zwarte peper (versgemalen)
3 eetlepels sesamolie
4 stengels paksoi
1 sinaasappel (sap en geraspte schil)
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoompan of pan met stoommandje/vergiet

Bereidingswijze

Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en 1/2 eetlepel sesamolie.

Snijd de bladeren van de paksoi. Snijd de stengels in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje.

Leg 2 bladeren overlappend naast elkaar en verpak er 1 stuk zeeduivel in. Verpak de andere zeeduivelfilet op de zelfde manier. Leg de pakketjes in het stoommandje.

Breng in wok of stoompan ruim water aan de kook. Zet in de wok het stoommandje op een rekje boven het water of hang het stoommandje in de pan. Dek de wok of pan af en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar.

Klop in een kom een dressing van de rest van de sesamolie, 3 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelschil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Schenk de dressing in 2 kleine kommetjes (of eierdopjes).

Bron

visrecepten.nl

Serveertip

Schep de plakjes paksoi op twee borden en leg de pakketjes erop. Zet een kommetje met dressing ernaast.

Lekker met pandan- of basmatirijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten