1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. peren toetje

peren toetje

Door: emmy1

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2009

Ingrediënten


Witte wijn (zoet)
Rode wijn
Stoofperen
Basterdsuiker
Vanillestokje
Kaneel
Citroenschil
Laurier
Pure chocolade
Volle melk
Suiker
Room


peren toetje
peren toetje

Stoofperen variatie van blanke stoofpeer en rood stoofperenijs met vanillesaus en chocoladeverrassing.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De (rode) stoofperen worden in twee afzonderlijke pannen langzaam gegaard (respectievelijk in rode wijn en witte wijn)
Hierbij wordt aan de stoofperen die gegaard worden in de rode wijn de warme smaak van vanille en kaneel meegegeven
Voor de frisse smaak wordt de citroenschil toegevoegd
De witte stoofpeer wordt gegaard in een mengsel van een zoete witte dessertwijn met de toevoeging van laurier
Na de garing worden deze stoofperen gepureerd en vermengt met de volle melk, room en suiker
Deze ingrediënten worden in 50 minuten tot ijs verwerkt in de ijsmachine
De vanillesaus wordt ingekookt tot een dikkere emulsie & met de licht vloeibare pure chocolade opgediend
De wijn zal bestaan uit een rode dessertwijn

Bron

Wie is de chef



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top