1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Limburgse Rijstevlaai

Limburgse Rijstevlaai

Door: planco

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2009

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:
200 g Koopmans Witbrood
75 ml handwarm water
75 g boter
1 zakje vanillesuiker (8 g)
voor de vulling:
500 ml rijstepap (uit de koeling)
1 ei
200 ml slagroom
Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
25 g suiker
voor decoratie:
200 ml slagroom
2 el suiker
1 zakje slagroomversteviger
hagelslag


Verder heb je nodig


Vlaaivorm of springvorm (28 cm)
Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 170°C
Gasoven: stand 4

Limburgse Rijstevlaai
Limburgse Rijstevlaai

Lekker eigengemaakte vlaai

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed met een Mixer met deeghaken van de Witbroodmix, water, boter, vanillesuiker een soepel deeg.
Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.
Druk het deeg gelijkmatig uit over de ingevette vlaaivorm en maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

Bereidingswijze

Doe de rijstepap in een kom en voeg slagroom, ei en mix voor banketbakkersroom toe.
Mix dit met een handgarde tot een egale vulling.
Verdeel de rijstvulling over de deegbodem.
Laat de vlaai 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor.
Bak de Limburgse Rijstevlaai in ca. 30 minuten op het rooster in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat de Limburgse Rijstevlaai op het rooster afkoelen.
Klop slagroom met vanillesuiker, slagroomversteviger en suiker op totdat de slagroom luchtig en stevig is.
Verdeel de slagroom over de Limburgse Rijstevlaai en decoreer de slagroom met Chocoflakes, chocoladevlokken of hagelslag.

Serveertip

Lekker bij de koffie of thee

Bron

Koopmans



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top