Mexicaanse rijstschotel met gehakt

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr langkorrelrijst (geen snelkookrijst)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
500 gr rundergehakt
1 rode paprika
1/2 literblik tomaatblokjes
1 volle eetlepel jalapeñopepers (potje)
50 gr rozijnen
50 gr met piment gevulde olijven
1/2 appel
3 eetlepels geknipte peterselie

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
en houd hem eventueel warm.
Hak intussen voor de saus de sjalotjes fijn en fruit ze samen met de knoflook uit de pers in de olie goudgeel.
Bak het gehakt rul.
Snijd de paprika in ruitjes en bak die omscheppend mee, laat de tomaten uitlekken en laat het geheel een kwartier stoven.

Bereidingswijze

Voeg de rozijnen, pepers en de olijven en de fijngehakte appel toe, schep om en laat nog 2 minuten doorwarmen.
Maak op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep 1/3 deel van de saus door de rijst en doe het gerecht over in een verwarmde schaal, schep dan de rest van de saus erover en bestrooi met de peterselie

Serveertip

Lekker met een komkommersalade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten