Hete Bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2009

Een erg lekkere variatie op het de bekende stamppot met appels, met net dat beetje extra.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kg kruimige aardappelen, zout, 500 g zure appels (goudreinet), 400 g zoete appels (Dijkmans zoet), azijn, peper, 4 speklapjes, 1 uit, 2 eetl honing.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappels en appels.
Was en snijd de aardappels in stukken.

Bereidingswijze

Kook de aardappels met wat zout 10 minuten.
Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen.
Snijd 1/3 deel van de appels in kleine blokjes en de rest in grove stukken.
Voeg als de aardappels 10 minuten koken de grove stukken appels toe.
Laat dit samen nog 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.
Giet het kookvocht af maar nog niet weg.
Breng het appelmengsel op smaak met azijn, zout en peper.
Bak de speklapjes uit en haal ze uit de pan.
Pel de ui, snijd in ringen en bak ze in het achtergebleven spekvet ca. 3 minuten.
Haal de uiringen uit de pan en bak de appelblokjes met de honing in hetzelfde vet.
Verdeel de hete bliksem over 4 borden en leg de speklapjes met de ui en gebakken appelblokjes erop.

Bron

Magazine van Super de Boer

Serveertip

Laat 300 ml aardappelkookvocht inkoken met 4 eetlepel creme fraiche tot een saus voor bij de hete bliksem.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten