Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalen
  5. Garnalen kroketjes

Garnalen kroketjes

Door: antpe

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-2009

Ingrediënten


350 gr. Hollandse garnalen
50 gr. boter
50 gr. bloem
1 dessertlepel kerrie
1 el. fijngehakte peterselie
1 el. fijngehakte bieslook
4 dl. melk
2 eieren
paneermeel
peper
zout of aromat
frituurvet.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan, strooi er de gezeefde bloem over en de kerrie, laat even bakken.
Maak de ragoût al roerende op dikte met de melk.
Doe de garnalen erbij, de peterselie en de bieslook en maak de ragoût op smaak met peper, zout of aromat. Doe de ragout in een niet te diepe schaal en laat koud worden.
Neem met een lepel een deel uit de schaal en vorm er een kroket van. Rol deze door paneermeel, dan door losgeklopt ei en weer door het paneermeel. Zorg ervoor dat er geen barstjes in de oppervlakte zitten. De kroket moet mooi gaaf zijn. Bak ze in heet frituurvet goudbruin. Niet te veel tegelijk, ze moeten los van elkaar liggen.

Serveertip

Lekker met een salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top