tonijn pasta ovenschotel
- Vis, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Kan warm en koud worden gegeten. Heel makkelijk om eerder te maken en af te bakken 20` voor tijd. Erg makkelijk bij een buffet op verjaardagsfeest.
Ingrediënten 6 personen
2 blikjes tonijn op olijfolie, zak penne (of andere holle pijp pasta), 1,5 bakje creme fraiche, 1 dikke courgette, 1 dikke prei, (handje vers geraspte) parmezaanse kaas en 1 ons (geraspte) belegen kaas, olijfolie, peper en zoutVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 516,15 kcal |
Koolhydraten | 57,47 g |
Eiwitten | 28,05 g |
Vetten | 18,37 g |
Benodigdheden
ovenschaal, eventueel kaasrasp, koekenpan en een braadpan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Courgette in schuine plakken snijden, prei in halve ringen, parmezaanse kaas raspen en belegen kaas raspen. Tonijn laten uitlekken.
Bereidingswijze
Bak de plakken courgette in een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Laten uitlekken op keukenpapier.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
In een braadpan/hapjespan de prei zachtjes bakken iin olijfolie tot hij zacht is, zout en peper naar smaak, dan de uitgelekte tonin erbij. Creme fraiche er beetje bij beetje doorheen roeren tot het lekker smeig is. De kaas erbij en direct daarna de pasta. Alles goed doormengen. In een ovenschaal overdoen. Dek met de plakken gebakken courgette de ovenschaal goed af en strooi de geraspte kaas er over heen. Ongeveer 20` in de oven op 200 graden. Alles is al gaar dus het gaat er om dat je een krokant korstje bakt van de kaas en courgette.
Bron
jaren geleden gezien op Ready Steady Cook (BBC) maar inmiddels flink aangepast .
Serveertip
Lekker met rose of witte wijn in de zomer. In de winter is het ook smakelijk met een stevige rode wijn.