tonijn pasta ovenschotel

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

  • tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

  • tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

  • tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

  • tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

Kan warm en koud worden gegeten. Heel makkelijk om eerder te maken en af te bakken 20` voor tijd. Erg makkelijk bij een buffet op verjaardagsfeest.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 blikjes tonijn op olijfolie, zak penne (of andere holle pijp pasta), 1,5 bakje creme fraiche, 1 dikke courgette, 1 dikke prei, (handje vers geraspte) parmezaanse kaas en 1 ons (geraspte) belegen kaas, olijfolie, peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 516,15 kcal
Koolhydraten 57,47 g
Eiwitten 28,05 g
Vetten 18,37 g
Benodigdheden

ovenschaal, eventueel kaasrasp, koekenpan en een braadpan

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Courgette in schuine plakken snijden, prei in halve ringen, parmezaanse kaas raspen en belegen kaas raspen. Tonijn laten uitlekken.

Bereidingswijze

Bak de plakken courgette in een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Laten uitlekken op keukenpapier.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
In een braadpan/hapjespan de prei zachtjes bakken iin olijfolie tot hij zacht is, zout en peper naar smaak, dan de uitgelekte tonin erbij. Creme fraiche er beetje bij beetje doorheen roeren tot het lekker smeig is. De kaas erbij en direct daarna de pasta. Alles goed doormengen. In een ovenschaal overdoen. Dek met de plakken gebakken courgette de ovenschaal goed af en strooi de geraspte kaas er over heen. Ongeveer 20` in de oven op 200 graden. Alles is al gaar dus het gaat er om dat je een krokant korstje bakt van de kaas en courgette.

Bron

jaren geleden gezien op Ready Steady Cook (BBC) maar inmiddels flink aangepast .

Serveertip

Lekker met rose of witte wijn in de zomer. In de winter is het ook smakelijk met een stevige rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

connyvanbelzen avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten