tonijn pasta ovenschotel
- Vis, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-03-2009
Kan warm en koud worden gegeten. Heel makkelijk om eerder te maken en af te bakken 20` voor tijd. Erg makkelijk bij een buffet op verjaardagsfeest.
Ingrediënten 6 personen
2 blikjes tonijn op olijfolie, zak penne (of andere holle pijp pasta), 1,5 bakje creme fraiche, 1 dikke courgette, 1 dikke prei, (handje vers geraspte) parmezaanse kaas en 1 ons (geraspte) belegen kaas, olijfolie, peper en zoutVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 516,15 kcal |
Koolhydraten | 57,47 g |
Eiwitten | 28,05 g |
Vetten | 18,37 g |
Benodigdheden
ovenschaal, eventueel kaasrasp, koekenpan en een braadpanVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Courgette in schuine plakken snijden, prei in halve ringen, parmezaanse kaas raspen en belegen kaas raspen. Tonijn laten uitlekken.
Bereidingswijze
Bak de plakken courgette in een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Laten uitlekken op keukenpapier.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
In een braadpan/hapjespan de prei zachtjes bakken iin olijfolie tot hij zacht is, zout en peper naar smaak, dan de uitgelekte tonin erbij. Creme fraiche er beetje bij beetje doorheen roeren tot het lekker smeig is. De kaas erbij en direct daarna de pasta. Alles goed doormengen. In een ovenschaal overdoen. Dek met de plakken gebakken courgette de ovenschaal goed af en strooi de geraspte kaas er over heen. Ongeveer 20` in de oven op 200 graden. Alles is al gaar dus het gaat er om dat je een krokant korstje bakt van de kaas en courgette.
Bron
jaren geleden gezien op Ready Steady Cook (BBC) maar inmiddels flink aangepast .
Serveertip
Lekker met rose of witte wijn in de zomer. In de winter is het ook smakelijk met een stevige rode wijn.
Laatste reacties
Een paar weken geleden hebben wij dit gerecht bij onze dochter gegeten en vonden het heel lekker. Vorige week heb ik het gemaakt en het smaakte super. Ik heb Rigatone pasta gebruikt en de helft van alle ingrediënten genomen (we zijn met z`n twee). [br] Meer crème fraiche gebruikt (325 ml) dus voor de helft van dit recept. De pasta heb ik [b][u]net[/u] al dente[/b] gekookt omdat ze in de oven verder kon garen en anders zou ze te papperig worden (volgens mij) Verder je recept precies gevolgd. Ik heb er foto`s van gemaakt en bij jouw recept geplaatst. Dus als je dit bericht leest krijg je van Smulweb een berichtje dat je toestemming moet geven om de foto`s te plaatsen. [br] Een lekker recept wat zeker voor herhaling vatbaar is. [br] Groetjes, Louise
Nog maar even een berichtje om te zeggen dat het heerlijk was. Mijn ouders hebben er ook van genoten en gaan het volgende week zelf maken.
Hallo, ik heb je recpet meegenomen en net gemaakt. Straks alleen nog even de oven in. Even voorgeproefd en smaakte heerlijk.. Bedankt voor lekkere recept.