tonijn pasta ovenschotel

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2009
  • tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

  • tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

  • tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

  • tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

  • tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

    Tonijn pasta ovenschotel

Kan warm en koud worden gegeten. Heel makkelijk om eerder te maken en af te bakken 20` voor tijd. Erg makkelijk bij een buffet op verjaardagsfeest.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 blikjes tonijn op olijfolie, zak penne (of andere holle pijp pasta), 1,5 bakje creme fraiche, 1 dikke courgette, 1 dikke prei, (handje vers geraspte) parmezaanse kaas en 1 ons (geraspte) belegen kaas, olijfolie, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, eventueel kaasrasp, koekenpan en een braadpan

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Courgette in schuine plakken snijden, prei in halve ringen, parmezaanse kaas raspen en belegen kaas raspen. Tonijn laten uitlekken.

Bereidingswijze

Bak de plakken courgette in een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Laten uitlekken op keukenpapier.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
In een braadpan/hapjespan de prei zachtjes bakken iin olijfolie tot hij zacht is, zout en peper naar smaak, dan de uitgelekte tonin erbij. Creme fraiche er beetje bij beetje doorheen roeren tot het lekker smeig is. De kaas erbij en direct daarna de pasta. Alles goed doormengen. In een ovenschaal overdoen. Dek met de plakken gebakken courgette de ovenschaal goed af en strooi de geraspte kaas er over heen. Ongeveer 20` in de oven op 200 graden. Alles is al gaar dus het gaat er om dat je een krokant korstje bakt van de kaas en courgette.

Bron

jaren geleden gezien op Ready Steady Cook (BBC) maar inmiddels flink aangepast .

Serveertip

Lekker met rose of witte wijn in de zomer. In de winter is het ook smakelijk met een stevige rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 24-07-2012

Een paar weken geleden hebben wij dit gerecht bij onze dochter gegeten en vonden het heel lekker. Vorige week heb ik het gemaakt en het smaakte super. Ik heb Rigatone pasta gebruikt en de helft van alle ingrediënten genomen (we zijn met z`n twee). [br] Meer crème fraiche gebruikt (325 ml) dus voor de helft van dit recept. De pasta heb ik [b][u]net[/u] al dente[/b] gekookt omdat ze in de oven verder kon garen en anders zou ze te papperig worden (volgens mij) Verder je recept precies gevolgd. Ik heb er foto`s van gemaakt en bij jouw recept geplaatst. Dus als je dit bericht leest krijg je van Smulweb een berichtje dat je toestemming moet geven om de foto`s te plaatsen. [br] Een lekker recept wat zeker voor herhaling vatbaar is. [br] Groetjes, Louise

antonia63 avatar
antonia63 09-07-2012

Nog maar even een berichtje om te zeggen dat het heerlijk was. Mijn ouders hebben er ook van genoten en gaan het volgende week zelf maken.

antonia63 avatar
antonia63 08-07-2012

Hallo, ik heb je recpet meegenomen en net gemaakt. Straks alleen nog even de oven in. Even voorgeproefd en smaakte heerlijk.. Bedankt voor lekkere recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten