Witlofsalade met gorgonzola, peer en walnoot amuse

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-03-2009

SImpel te maken heerlijke amuse

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
12 blaadjes witlof; 50 gr walnoten; 2 zachte peren; 150 gr gorgonzola
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

walnoten fijnhakken; peren schillen en in kleine blokjes snijden; gorgonzola eveneens in klein blokjes

Bereidingswijze

Meng de gorgonzola met de peer en de walnoot.

Serveertip

Verdeel dit mengsel over de blaadjes witlof

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

18757 avatar
18757 20-05-2013

Ik heb dit pas als borrelhapje gemaakt, weer eens wat anders als wraps;) was heel erg lekker! Ik heb geen walnoten gebruikt (wat goedkoper;) en danish blue ipv gorgonzola. Ga ik zeker vaker maken!

Richiefarmer avatar
Richiefarmer 09-10-2012

Ik moet het nog gaan maken, maar ga het zeker proberen. De smaken zullen iig goed bij elkaar passen.

jodex avatar
jodex 28-03-2012

Beste Jos, bedankt voor dit recept!! Ik heb het als amuse voor ons kerstdiner gebruikt. Was makkelijk te maken en heerlijk van smaak! Aanrader!! Gr, John

fimmie avatar
fimmie 01-07-2011

We hebben er ontzettend van genoten en ik denk dat het de volgende x weer op het menu staat.

marianneoud avatar
marianneoud 20-02-2011

Neem je recept lekker mee. Marianne

alidada avatar
alidada 04-04-2010

Hallo Jos,vandaag (1e Paasdag) gemaakt voor bij een Paasbrunch, het viel zeer in de smaak. Leuk om te doen en ik heb net als Petra peren uit blik gebruikt. Zelfs de kleinkinderen vonden het lekker maar daar had ik wel een mildere blauwe kaas voor gehaald. Ik ga dit zeker meer maken. Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 22-03-2010

Hallo Jos, Ik heb net een reactie geschreven op de witlofschuitjes en wil er nog aan toevoegen dat ik peren uit blik heb gebruikt. Heerlijk en geen risico. Nogmaals groeten van Petra

pwiggers avatar
pwiggers 22-03-2010

Hallo Jos, Ik heb je witlofschuitjes gemaakt voor mijn leesclub (6 personen), dus alles gehalveerd. Ik heb ze geserveerd bij je soep. De hapjes vielen erg in de smaak. Het was een succes. Heerlijk de zachte smaak van de peer met de blauwe kaas. Leuk gerecht. Groetjes, Petra

elsa_h avatar
elsa_h 15-03-2010

ik heb deze vorige week gemaakt. ik had de hoeveelheden gehalveerd, omdat we met minder personen waren. het was heerlijk. zelf houd ik niet zo van rauwe witlof, maar in combinatie met de peer was het heerlijk. is ook heel makkelijk als een maaltijd salade te maken, als je de witlof fijn snijd.gr Yvonne

alidada avatar
alidada 01-03-2010

Leuk recept, ziet er goed uit. Ik neem het dus mee maar ik heb niet zo snel 12 personen die komen eten. Geeft niets het staat nu "geparkeerd" in mijn kookboek. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten