1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2009

Ingrediënten 6 personen


1 pot kersen (uitlekgewicht ongeveer 400 gr)
125 gr bloem
2,5 dl melk
3 eieren
50 gr suiker voor in het beslag
50 gr suiker als garnering


Verder heb je nodig


Oven, overschaal, mixer.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereidingswijze

Laat de kersen goed uitlekken. Mix de eieren, de melk, de bloem en 50 gr suiker tot een dun, maar klontvrij beslag. Vet een overschaal in en verdeel de kersen op de bodem. Giet het beslag op de kersen en bak het geheel 20 tot 25 minuten bij 180 graden. Strooi de resterende 50 gr suiker over de clafoutis. Warm serveren !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van perrydelfant


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van perrydelfant
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top