1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Chocolade cake
  6. cappuccinocakejes (14)

cappuccinocakejes (14)

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2009

Ingrediënten 14 personen


Cakeje:
1 volle el cacao
110 gr bloem gezeefd
110 gr suikerriet
110 gr boter
2 middelgrote eieren
1 tl bakpoeder, gezeefd

topping:
2 dl slagroom
3 el sterke zwarte koffie
30 gr poedersuiker
fijngemalen chocolade
koofieboontjes met chocoladelaag



cappuccinocakejes (14)
cappuccinocakejes (14)

Een minicake, met alle charme van een cappuccino: de met koffie geparfumeerde roomlaag en de cacao zijn de belangrijkste reden om er een te eten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180C hetelucht/200C/gasstand 4. roer de caco in een kommetje glad met 2 el kokend water en laat het tot kamertemperatuur afkoelen. doe alle ingredienten voor de cake, en ook de afgekoelde cacaopasta in een foodprocessor en klop alles luchtig. vul muffinplaten of een eenpersoons cakevormpjes 2/3 met het beslag. bak ze 17-20min tot ze gerezen zijn en terugveren als u erop drukt; neem ze van de bakplaat en laat ze afkoelen.

klop de slagroom stijf met poedersuiker en koffie. schep een tl room op welk cakeje, bestuif ze door een theezeefje met chocoladepoeder en zet er een koffieboon op. zet ze tot het opdienen op ee koele plaats.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bestrooi ze met M&M`s of gekleurde hagel ipv koffiebonen.

Bron

Annie Bell, fantastische taarten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top