Doperwtjes stamppot met kabeljauw

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Doperwtjes stamppot met kabeljauw

    Doperwtjes stamppot met kabeljauw

    Doperwtjes stamppot met kabeljauw

Eigenlijk kan elk type vis bij dit stamppotje geserveerd worden. Vis uit de diepvries, zoetwatervis, of zelfs gebakken grote garnalen passen hier goed bij. Breng het stamppotje eventueel wat extra "pittig" op smaak met versgemalen peper, wat chilipoeder of wat mosterdpoeder. Vis bestrooid met een dun laagje bloem krijgt een goudkleurig "korstje".

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
# 4 stukken kabeljauwfilet;
# zout;
# peper;
# olijfolie om te bakken.

Voor het stamppotje:
# 1 kg aardappels (kruimig)
# zout
# 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g)
# 1 zakje verse munt (à 15 g)
# 3 lente-uitjes;
# 1 dl melk;
# 60 gr. boter.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 591,77 kcal
Koolhydraten 66,96 g
Eiwitten 39,55 g
Vetten 16,09 g

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In ruime pan aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan doperwten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Bestrooi de vis met zout en peper en bak in weinig olie gaar in ongeveer 8 minuten.
4 topjes van munt achterhouden en rest van blaadjes fijnhakken.
Aardappels en erwten afgieten. Snijd de lente-uitjes in ringen. In magnetron of pan melk verhitten. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Melk en boter erdoor scheppen. Doperwten, lente-uitjes en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Stamppot over vier borden verdelen en hierop steeds de gebakken kabeljauw leggen. Garneren met achtergehouden munt.

Bron

Dagblad de Limburger 27-02-2009/ www.kokenuitdekrant.nl

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

onceinalifetime avatar
onceinalifetime

Doorsturen

Home Recepten