Aardappeltjes met kruiden en pijnboompitten

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Aardappeltjes met kruiden en pijnboompitten

    Aardappeltjes met kruiden en pijnboompitten

    Aardappeltjes met kruiden en pijnboompitten

Aardappeltjes met een dressing waarin noten en kruiden verwerkt zijn, lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar aardappeltjes gemengd met bijvoorbeeld pesto klinkt alweer logischer, terwijl daar ook nog eens káás in verwerkt is. Geroosterde pijnboompitten hebben alleen iets meer kleur, maar ook iets meer smaak. Rooster ze daarom eerst even kort.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 800 gr. aardappelkrieltjes;
- 1 bouillonblokje;
- 40 gr. pijnboompitten;
- 1 kleine teen knoflook;
- 1/2 rode ui
- klein bosje peterselie;
- 4 EL olijfolie;
- 1 1/2 EL witte wijnazijn;
- mespunt cayennepeper of chilipoeder.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelkrieltjes in water waarin het bouillonblokje is opgelost, maar let er op dat ze wel stevig blijven.
Rooster intussen de pijnboompitten kort en laat ze op keukenpapier uitdampen.
Pel knoflook en de rode ui. Pers de knoflook uit en snipper de halve rode ui fijn.
Hak de peterselieblaadjes fijn.
Meng olie en azijn en schep hier de knoflook, rode uisnippers en peterselie door.
Breng de dressing op maak met zout, cayennepeper of chilipoeder.
Giet de aardappeltjes af en laat ze kort uitdampen.
Meng ze in een schaal met de dressing, schep dooreen en bestrooi met pijnboompitten. Meng opnieuw.

Bron

Dagblad de Limburger 27-02-2009/ www.kokenuitdekrant.nl

Serveertip

Lekker met een groene groente, maar ook bij gekarameliseerde witlof.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

onceinalifetime avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten