Aardappeltjes met kruiden en pijnboompitten
- Bijgerecht
- 20-30 min.
Aardappeltjes met een dressing waarin noten en kruiden verwerkt zijn, lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar aardappeltjes gemengd met bijvoorbeeld pesto klinkt alweer logischer, terwijl daar ook nog eens káás in verwerkt is. Geroosterde pijnboompitten hebben alleen iets meer kleur, maar ook iets meer smaak. Rooster ze daarom eerst even kort.
Ingrediënten 4 personen
- 800 gr. aardappelkrieltjes;- 1 bouillonblokje;
- 40 gr. pijnboompitten;
- 1 kleine teen knoflook;
- 1/2 rode ui
- klein bosje peterselie;
- 4 EL olijfolie;
- 1 1/2 EL witte wijnazijn;
- mespunt cayennepeper of chilipoeder.
Bereidingswijze
Kook de aardappelkrieltjes in water waarin het bouillonblokje is opgelost, maar let er op dat ze wel stevig blijven.
Rooster intussen de pijnboompitten kort en laat ze op keukenpapier uitdampen.
Pel knoflook en de rode ui. Pers de knoflook uit en snipper de halve rode ui fijn.
Hak de peterselieblaadjes fijn.
Meng olie en azijn en schep hier de knoflook, rode uisnippers en peterselie door.
Breng de dressing op maak met zout, cayennepeper of chilipoeder.
Giet de aardappeltjes af en laat ze kort uitdampen.
Meng ze in een schaal met de dressing, schep dooreen en bestrooi met pijnboompitten. Meng opnieuw.
Bron
Dagblad de Limburger 27-02-2009/ www.kokenuitdekrant.nl
Serveertip
Lekker met een groene groente, maar ook bij gekarameliseerde witlof.