1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pesto
  5. Kipfilet met pesto en saffraanrijst

Kipfilet met pesto en saffraanrijst

Door: mar72

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2009

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets
kipkruiden
1 bakje champignons
60 gram Gandaham of een rauwe ham naar eigen keuze

voor de pesto:
1 eetlepel verse fijngesneden basilicum
1 eetlepel verse fijngesneden peterselie
1 eetlepel verse fijngesneden kervel
1 bosje rucola
50 gram pijnboompitten
50 gram Parmezaanse kaas
50 gr Pecorino kaas
8 eetlepels olijfolie
peper en zout

voor de risotto:
200 gram risottorijst
1 sjalotje
10 draadjes saffraan
4 dl kippenbouillon


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Lekker weekendmaaltje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de pijnboompitten met de kaas en de rucola, de kruiden en de olijfolie in een keukenmachine. Draai tot een gladde pesto.
Breng vervolgens de pesto op smaak met peper en zout.
Snij de filets open en vul deze met de pesto.
Snipper het sjalotje en bak deze aan in een beetje olie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels wat olie hebben opgenomen. Voeg een flinke lepel kippenbouillon en de saffraan toe. Laat de rijst alle vocht opnemen en blus dan nog eens met bouillon. Ga zo verder tot de rijst beetgaar is. Blijf regelmatig roeren. Kruid intussen het vlees met kippenkruiden en bak deze in wat olie in ongeveer 8 minuten gaar. Laat het vlees nog eens zo`n 4 minuten rusten op een warme plaats.
Snij de champignons in vieren en bak ze kort aan in olijfolie.
Snij reepjes van de Ganda ham en voeg deze op het laatst toe aan de gebakken champignons.
.


Serveertip

Scehp de risotto op het bord en leg er de gevulde kippenfilet bij.
Schik de gebakken champignons en de ham rondom.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top