Pizza met spinazie en feta
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
vegetarische pizza , je kan natuurlijk ook ham of gehakt en of tonijn tovoegen.
Ingrediënten 4 personen
1 pak Koopmans Pizza Compleet2 dl (200 ml) water
400 gram grof gesneden spinazie (diepvries)
50 gram zwarte olijven zonder pit
7 el tomatensaus
50 gram rozijnen
25 gram pijnboompitten
200 gram feta
verse basilicum
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 275,94 kcal |
Koolhydraten | 14,58 g |
Eiwitten | 11,76 g |
Vetten | 18,11 g |
Benodigdheden
Elektrische oven: 215°C
Heteluchtoven: 200°C
Gasoven: stand 5
bakplaat
Voorbereiding
Laat de diepvries spinazie ontdooien en knijp het daarna zachtjes uit, zodat het niet meer zo vochtig is. Snijd de olijven in plakjes.
Verwarm de oven voor. Bereid de bodem volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking van Pizza Compleet.
Bereidingswijze
Bestrijk de pizzabodem met een laagje tomatensaus. Verdeel de spinazie, de plakjes olijven, rozijnen en pijnboompitten over de bodem. Verkruimel de feta boven de pizza, zorg dat de feta gelijkmatig verdeeld is.
Bak de pizza net onder het midden van de oven.
Bron
koopmans
Serveertip
Pluk het blad van de takjes basilicum. Bestrooi de pizza vlak voor het serveren met het verse kruid.