Kip met tomaten in balsamicosaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kip met tomaten in balsamicosaus

    Kip met tomaten in balsamicosaus

    Kip met tomaten in balsamicosaus

  • Kip met tomaten in balsamicosaus

    Kip met tomaten in balsamicosaus

    Kip met tomaten in balsamicosaus

`s Winters zijn de tomaten niet erg smaakvol, in dit gerecht is dat helemaal niet erg. Het originele recept is met kipfilet, ik heb het ook al een keer met zalmfilet gemaakt, smaakte ook prima, de oventijd dan met 8 minuten inkorten. Een snel, vetarm gerecht. Kombineert prima met rijst en sperziebonen.eigen foto

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 tomaten, 2 kipfilets, 1 volle eetlepel kappertjes, 2 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel olijfolie, 2 volle eetlepels bruine suiker, peper en zout, 1 sjalot
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 283,44 kcal
Koolhydraten 20,36 g
Eiwitten 30,89 g
Vetten 7,93 g
Benodigdheden
2 kleine, diepe ovenschaaltjes

Voorbereiding

Snijd de tomaten in plakken, de kip in 1 cm dikke stukken. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk.Meng olie, azijn, sjalot,suiker, peper en zout. Schep 2 eetlepels van dit mengsel door de kip (anders plakken de kipstukjes na het bakken aan elkaar). Warm de oven voor 180°C+ hete lucht

Bereidingswijze

Verdeel de helft van de tomaten over de schaaltjes. Verdeel hierover de kip , vervolgens de rest van de tomaten en de kappertjes. Schenk de rest van de saus erover. 25 minuten bakken in de VOORVERWARMDE oven.

Bron

IENS, aangepast

Serveertip

met rijst (of brood) en sperziebonen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ecureuil avatar
ecureuil

Doorsturen

Home Recepten