Kip met tomaten in balsamicosaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2009
  • Kip met tomaten in balsamicosaus

    Kip met tomaten in balsamicosaus

    Kip met tomaten in balsamicosaus

  • Kip met tomaten in balsamicosaus

    Kip met tomaten in balsamicosaus

    Kip met tomaten in balsamicosaus

`s Winters zijn de tomaten niet erg smaakvol, in dit gerecht is dat helemaal niet erg. Het originele recept is met kipfilet, ik heb het ook al een keer met zalmfilet gemaakt, smaakte ook prima, de oventijd dan met 8 minuten inkorten. Een snel, vetarm gerecht. Kombineert prima met rijst en sperziebonen.eigen foto

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 tomaten, 2 kipfilets, 1 volle eetlepel kappertjes, 2 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel olijfolie, 2 volle eetlepels bruine suiker, peper en zout, 1 sjalot
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 kleine, diepe ovenschaaltjes

Voorbereiding

Snijd de tomaten in plakken, de kip in 1 cm dikke stukken. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk.Meng olie, azijn, sjalot,suiker, peper en zout. Schep 2 eetlepels van dit mengsel door de kip (anders plakken de kipstukjes na het bakken aan elkaar). Warm de oven voor 180°C+ hete lucht

Bereidingswijze

Verdeel de helft van de tomaten over de schaaltjes. Verdeel hierover de kip , vervolgens de rest van de tomaten en de kappertjes. Schenk de rest van de saus erover. 25 minuten bakken in de VOORVERWARMDE oven.

Bron

IENS, aangepast

Serveertip

met rijst (of brood) en sperziebonen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ggiea avatar
ggiea 27-09-2013

Lijkt me erg lekker, heb het meegenomen. Groet Agnes

omajan avatar
omajan 10-09-2013

Heerlijk en gemakkelijk. Dit eten we vaker. Groetjes Marianne

alidada avatar
alidada 04-04-2012

Ps. De saus (in het pannetje met de tomaten enz.) smaakte heerlijk over de sperziebonen! Groetjes, Louise

alidada avatar
alidada 04-04-2012

Hallo Nelly, ik heb je recept vanavond gemaakt, ik heb ook twee foto`s gemaakt en als je er één of twee leuk vindt wil je ze misschien toevoegen bij jouw recept. Ik heb het recept (bijna) aangehouden en het in 2 pannetjes in de oven gezet. Tijd en ingrediënten kloppen. Wat ik veranderd heb is; ik heb ipv van gewone tomaten kleinere ronde `Red Pearl` tomaatjes genomen. Jij had in mijn gastenboek geschreven dat je de kleine `Roma tomaatjes` ook een keer had gebruikt maar helaas waren deze niet verkrijgbaar. Ik heb de Red Pearl tomaatjes in vieren gesneden en de smaak was perfect. Ik heb het geserveerd met Basmati rijst en sperziebonen. Verder heb ik als `extra` er kaaskletskoppen bijgemaakt. Niet echt nodig bij dit recept maar ik wilde ze eens proberen. Ik heb door de kaas wat verse tijm gedaan, het smaakte prima bij dit recept. Dank je wel dat je dit recept met ons wilde delen en het is zeker voor herhaling vatbaar. ps. Ik zal ook een reactie bij de Kookclub plaatsen. Groetjes, Louise

alidada avatar
alidada 01-04-2012

Dit lijkt mij heel lekker en wij vinden kip heerlijk. Ik ga het proberen! Groetjes Louise

Corina1982 avatar
Corina1982 17-11-2011

ik heb het recept gemaakt zoals stond beschreven...mijn man vond het heerlijk..ik vond het wat flauw en jammer dat de tomaten zoveel vocht verliezen!!! maar wel voor herhaling vatbaar...

caroca avatar
caroca 25-08-2011

Dit eten we vanavond, laat je weten wat we er van vonden. Groet, Caro

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 24-08-2011

Dat lijkt me erg lekker, ga ik proberen, bedankt en groet, Ineke

parel62 avatar
parel62 01-03-2011

hoi Nelly ..zie op topic dat je dit lekkere gerecht gaat maken heb het eff in mijn kookboek gezet ..ga het binnen kort uitproberen als ik weer zelf de boodschappies kan doen ..lijkt me lekker ..en je schrijft dat je het nu doet met cherrytomaatjes ? groetjes Margaret en fijne dinsdag

MarkWiertsema avatar
MarkWiertsema 23-11-2010

Ha Nelly, Top recept, echt heel lekker. Ik doe wat geroosterde pijnboompitten op de kip, ook lekker! Groet, Mark

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten