Kip met tomaten in balsamicosaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
`s Winters zijn de tomaten niet erg smaakvol, in dit gerecht is dat helemaal niet erg. Het originele recept is met kipfilet, ik heb het ook al een keer met zalmfilet gemaakt, smaakte ook prima, de oventijd dan met 8 minuten inkorten. Een snel, vetarm gerecht. Kombineert prima met rijst en sperziebonen.eigen foto
Ingrediënten 2 personen
4 tomaten, 2 kipfilets, 1 volle eetlepel kappertjes, 2 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel olijfolie, 2 volle eetlepels bruine suiker, peper en zout, 1 sjalotVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 283,44 kcal |
Koolhydraten | 20,36 g |
Eiwitten | 30,89 g |
Vetten | 7,93 g |
Benodigdheden
2 kleine, diepe ovenschaaltjesVoorbereiding
Snijd de tomaten in plakken, de kip in 1 cm dikke stukken. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk.Meng olie, azijn, sjalot,suiker, peper en zout. Schep 2 eetlepels van dit mengsel door de kip (anders plakken de kipstukjes na het bakken aan elkaar). Warm de oven voor 180°C+ hete lucht
Bereidingswijze
Verdeel de helft van de tomaten over de schaaltjes. Verdeel hierover de kip , vervolgens de rest van de tomaten en de kappertjes. Schenk de rest van de saus erover. 25 minuten bakken in de VOORVERWARMDE oven.
Bron
IENS, aangepast
Serveertip
met rijst (of brood) en sperziebonen