Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gestoomde vis met gembersaus

Gestoomde vis met gembersaus

Door: jolandavg

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-02-2009

Ingrediënten


Stuk gemberwortel (ca. 4 cm)
½ rood pepertje
1 bosuitje
4 takjes koriander
200 gram visfilet, bijv. tilapia
1 eetlepel olie
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels suiker
citroensap



Gestoomde vis met pittige gembersaus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding



1. Schil het stuk gemberwortel, snijd de helft in dunne plakjes en rasp de andere helft fijn.

2. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje fijn.

3. Maak het bosuitje schoon en snijd hen in smalle ringen.

4. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.

5. Breng in een (stoom)pan water aan de kook. Leg in een stoommandje de plakjes gember en daarop de stukken vis.

6. Stoom de vis met een deksel erop in 10 minuten gaar.

7. Fruit de geraspte gember in de hete olie tot dit gaat geuren.

8. Voeg de peper, de ringetjes bosui, de sojasaus en de suiker toe en warm dit goed door. Maak de saus op smaak met wat citroensap.

9. Neem de vis uit de stoompan en schep de saus erop.

10. Strooi de koriander er over.

Serveertip

Heerlijk met gebakken aardappeltjes en groene asperges.

Bron

Voedingscentrum



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jolandavg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top