Cornetto van tonijn met dressing van paprika en gember
- Frans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-02-2009
Een recept met o.a. tonijn, paprika, gember van chef-kok André Gerrits van Brasserie `t Amsterdammertje.
Ingrediënten 4 personen
200 gram vers tonijn2 gepofte paprika
zoet-zure gember ( kun je kopen bij Chinese toko)
rijsten vellen (feuille de brick)
ansjovis boter
tonijn in blik
qp mayonaise ( Japanse sushi mayonaise)
en een kruidensla voor 4 personen
Benodigdheden
Roestvrij stalen cornetto vormVoorbereiding
horentjes van te voren maken.
Bereidingswijze
1. snij de verse tonijn in tartaar en maak op smaak met peper en zout vers gesnipperd sjalotje en een goede olijf olie.
2. laat de blik tonijn goed uitlekken. draai dit fijn in de blender met qp mayonaise en wat zwarte peper. Gebruik geen zout omdat de qp mayonaise hoog op smaak is !!!
3. de rijstenvellen uitsnijden om een pan heen met een doorsnee van 30 cm. je heb nu een cirkel die je precies door de midden gaat snijden. leg de halve cirkel uit en smeer ze in met ansjovis boter. wikkel de rijst vel om de cornettovorm zodat je een mooi hoorntje krijgt en bak dit af in de over op 170 graden voor circa 7 minuten.
4. snij de gepofte paprika in kleine blokjes. snij daar na de zoet-zure gember heel fijn, hoeveelheid naar smaak ( doe de zoet-zure gember bij de paprika en proef af, niet te veel want de gember trekt nog door) breng dit verder op smaak met peper en zout en een klein beetje vocht van de gepofte paprika.
5. maak een mooie kruidensalade van basilicum, dragon, bislook en dille. pluk dit mooi zonder steeltjes. maak dit op smaak met een frisse french dressing ( tip van de chef 1 dl. azijn, 1 eetlepel mosterd, zout en peper naar smaak, 3 dl olijfolie druppelend gewei al roerend toevoegen aan de azijn en mosterd, nu heb je een mooie french dressing)
Bron
André Gerrits, Brasserie `t Amsterdammertje
Serveertip
Pak een mooie ronde steker en plaats die in het midden van een mooi rond wit bord. Doe in de steker de dressing van paprika en drukt dit aan met een tonic stampertje.
haal de steker er af je hebt nu een mooie cirkel van paprika dressing. Vul het hoorntje eerst met een klein beetje tonijn mayonaise en vul hem daarna af met de tartaar van tonijn. Plaats het hoorntje met de punt omhoog in het midden van de paprika dressing. Maak de kruidensalade aan met de french dressing en dresseer die luchtig om de cornetto heen. maak mooie stippen van tonijn mayonaise om de paprika dressing heen.
Je hebt nu een heerlijke toegankelijke gerecht gemaakt die origineel is in smaak en presentatie.
Veel plezier met het maken van dit gerecht. Als u vragen heeft kunt u mij bellen bij restaurant `t Amsterdammertje.
Met culinaire groet,
Andre Gerrits
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties