1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Brownie van witte chocolade en noten met een mousse v

Brownie van witte chocolade en noten met een mousse v

Door: heri

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-02-2009

Ingrediënten 4 personen


6 Eieren
150 gr. Bloem
175 gr. Suiker
250 gr. witte Chocolade
4 el. Olijfolie
4 el. Roomboter
150 gr. Gebruineerde gemengde noten voor de mousse
250 gr. Pure chocolade
4 Eiwitten
100 gr. Suiker
100 gr. Water
1 Eidooier
2,5 dl Room
Peren


Brownie van witte chocolade en noten met een mousse v
Brownie van witte chocolade en noten met een mousse v

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Brownie
Sla in een keukenmixer de eieren en de suiker op tot dit helemaal wit is
Smelt in een kom de witte chocolade op een pan met heet water
Hak de noten niet te fijn, grove stukjes mag
In een steelpannetje de roomboter smelten (niet te heet)
Als de eieren goed opgeslagen zijn, de gesmolten chocolade toevoegen en goed doorroeren niet te hard i.v.m luchtverlies
Dan de bloem er overheen zeven en ook doorspatelen
Vervolgens de roomboter, olijfolie en noten toevoegen
Dit mengsel in een ingevette ovenschaal met op de bodem bakpapier uitstorten en een kwartier laten rusten (dan zakt het mengsel iets uit en dit geeft een mooier bakresultaat)
Dit 13 minuten afbakken in een oven van 170 gr

Mousse
De room tot yoghurt dikte opslaan
De eiwitten opslaan in een ontvette keukenmixer (onvet met citroensap en uitspoelen met heet water en drogen met keukenpapier en vergeet de garde zelf niet) tot deze stijf zijn
De suiker en het water koken tot een siroop van 112 gr
De hete siroop al draaiend op volle kracht toevoegen (druppelsgewijs), bij de eiwitten gieten en daarna geheel koud laten kloppen
De chocolade smelten in een kom op een pan heet water
Als de chocolade gesmolten is, de eidooiers toevoegen en snel maar goed doorroeren met een spatel
Vervolgens snel de room toevoegen en wederom snel maar goed doorroeren met een spatel
Nu de koude merenque (eiwitten) toevoegen en voorzichtig doorvouwen
In de koeling een uur of 2 laten opstijven

Snijd de brownie in rechthoeken van ongeveer 12 bij 8 cm
Verwarm in de oven, presenteer de mousse in een cocotte naast de warme brownie en gepocheerde peer



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top