1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Creme brulee
  6. Creme brulee

Creme brulee

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2009

Ingrediënten 5 personen


* 80 gram kristalsuiker
* 200 ml melk
* 250 ml slagroom
* 5 eierdooiers
* 1 vanillestokje
* 4 eetlepels rietsuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 125 graden Celcius.

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Meng de helft van het merg met de melk, vanillestokje en een kwart van de suiker in een pan. Breng het aan de kook.

Klop in een kom de eierdooiers met ¾ van de suiker los.
Voeg al roerend de hete melk toe en vervolgens de slagroom.
Meng de overgebleven vanillezaadjes door het mengsel en schenk het in ovenvaste schaaltjes.

Zet de schaaltjes vervolgens in een grote ovenvaste schaal met water en plaats deze in het midden van de oven. Laat het ongeveer 40 minuten stollen.

Strooi op elke crème brûlée 1 eetlepel rietsuiker en zet hier een brander op zodat de suiker karamelliseerd. Kijk uit voor je wenkbrauwen!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top