Hete Spitskool met garnalen (Slank gerecht)
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 25-02-2009
Flinke zak garnalen gekocht en dan weer eens kijken wat doen we er deze keer mee. Nog restje spitskool in de vriezer, dus kwam ik op dit lekkere pittige gerecht. Lekker snel en weinig calorieën dus ook voor degenen die aan de lijn doen ( plm. 230 kcal) We hebben hiervan gesmuld (in plaats van Spaanse pepers kan natuurlijk ook sambal worden gebruikt)
Ingrediënten 4 personen
250 gram grote gepelde garnalen600 gram schoongemaakte gesneden spitskool
2 preien
2 teentjes knoflook
2 rode Spaanse pepers
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
3 eetlepels olie
zout
6 - 8 eetlepels sojasaus (Japanse of Chinese)
1 eetlepel sesamolie of 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 256,45 kcal |
Koolhydraten | 11,96 g |
Eiwitten | 19,11 g |
Vetten | 12,61 g |
Benodigdheden
wokVoorbereiding
Garnalen eventueel laten ontdooien. Rugzijde insnijden en donkere darmkanaal verwijderen. Garnalen wassen en droog deppen.
Prei schoonmaken en wassen.
Spaanse pepers wassen, in de lengte opensnijden en zaadlijsten en pitjes verwijderen. In smalle ringetjes snijden. Knoflook pellen en snipperen.
Bereidingswijze
1 eetlepel olie verhitten in de wok. Hierin de garnalen 3 - 4 minuten al roerend bakken tot ze roze zien. Uit de pan halen en bestrooien met wat zout.
Overige olie in de wok verhitten. Hierin de pepers en de knoflook 1 minuut bakken. Kerriepoeder toevoegen en even meebakken. Spitskool en de prei er aan toevoegen en plm. 5 minuten roerbakken.
Op smaak maken met zout, sojasaus en sesamolie. Garnalen er aan toevoegen en alles goed verwarmen. Eventueel nog bestrooien met geroosterde sesamzaad.
Serveertip
Lekker met Basmati rijst. Maar ook zo erg lekker.
Laatste reacties
Super leukom te horen Kitty. Dank je wel voor je enthousiaste reactie. Fijn weekend nog en groet,Petra
vanavond dit recept gemaakt en kan niet anders zeggen t was heel erg lekker
Heel leuk om te horen dat de spitskool zo bij je in de smaak is gevallen nieklaffra. Dank je wel voor je hele leuke reactie. Groet, Petra
Net ontdekt en gemaakt, HEERLIJK! dank je
Leuk om te horen Cecile. Wij smullen hier ook nog altijd van. Dank je wel voor je reactie.
Ik had nog een halve spitskool over daar heb ik gisteren dit recept van gemaakt. Ik had het al eerder gemaakt maar het blijft toch steeds heel lekker. Lieve groet Cecile
Dank je wel Agnes, heel leuk om te horen. Ook bedankt voor de toegevoegde foto. Groetjes, Petra
Vanavond gemaakt en het is zalig, we hebben gesmuld. We hebben het zonder rijst gegeten. Ik had de helft al op onze borden liggen toen ik bedacht dat er nog een foto moest komen, dus wat minder in de pan.
Meegenomen, komt denk ik binnenkort wel op tafel. Dank je wel.
Gisteren gegeten, wordt een blijvertje. Was heel lekker. Heb alleen de helft van de prei erin gedaan. Heeft te maken met mijn eigen smaak. hahaha