250 gram grote gepelde garnalen
600 gram schoongemaakte gesneden spitskool
2 preien
2 teentjes knoflook
2 rode Spaanse pepers
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
3 eetlepels olie
zout
6 - 8 eetlepels sojasaus (Japanse of Chinese)
1 eetlepel sesamolie of 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Wok
Flinke zak garnalen gekocht en dan weer eens kijken wat doen we er deze keer mee. Nog restje spitskool in de vriezer, dus kwam ik op dit lekkere pittige gerecht. Lekker snel en weinig calorieën dus ook voor degenen die aan de lijn doen ( plm. 230 kcal) We hebben hiervan gesmuld (in plaats van Spaanse pepers kan natuurlijk ook sambal worden gebruikt)
Garnalen eventueel laten ontdooien. Rugzijde insnijden en donkere darmkanaal verwijderen. Garnalen wassen en droog deppen.
Prei schoonmaken en wassen.
Spaanse pepers wassen, in de lengte opensnijden en zaadlijsten en pitjes verwijderen. In smalle ringetjes snijden. Knoflook pellen en snipperen.
1 eetlepel olie verhitten in de wok. Hierin de garnalen 3 - 4 minuten al roerend bakken tot ze roze zien. Uit de pan halen en bestrooien met wat zout.
Overige olie in de wok verhitten. Hierin de pepers en de knoflook 1 minuut bakken. Kerriepoeder toevoegen en even meebakken. Spitskool en de prei er aan toevoegen en plm. 5 minuten roerbakken.
Op smaak maken met zout, sojasaus en sesamolie. Garnalen er aan toevoegen en alles goed verwarmen. Eventueel nog bestrooien met geroosterde sesamzaad.
Lekker met Basmati rijst. Maar ook zo erg lekker.
pwiggers 23-05-2020
Heel leuk om te horen dat de spitskool zo bij je in de smaak is gevallen nieklaffra. Dank je wel voor je hele leuke reactie. Groet, Petra
nieklaffra 20-05-2020
Net ontdekt en gemaakt, HEERLIJK! dank je
pwiggers 13-11-2016
Leuk om te horen Cecile. Wij smullen hier ook nog altijd van. Dank je wel voor je reactie.
Cecileg 13-11-2016
Ik had nog een halve spitskool over daar heb ik gisteren dit recept van gemaakt. Ik had het al eerder gemaakt maar het blijft toch steeds heel lekker. Lieve groet Cecile
pwiggers 31-10-2016
Dank je wel Agnes, heel leuk om te horen. Ook bedankt voor de toegevoegde foto. Groetjes, Petra