Hete Spitskool met garnalen (Slank gerecht)

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-02-2009
  • Hete Spitskool met garnalen (Slank gerecht)

    Hete Spitskool met garnalen (Slank gerecht)

    Hete Spitskool met garnalen (Slank gerecht)

Flinke zak garnalen gekocht en dan weer eens kijken wat doen we er deze keer mee. Nog restje spitskool in de vriezer, dus kwam ik op dit lekkere pittige gerecht. Lekker snel en weinig calorieën dus ook voor degenen die aan de lijn doen ( plm. 230 kcal) We hebben hiervan gesmuld (in plaats van Spaanse pepers kan natuurlijk ook sambal worden gebruikt)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram grote gepelde garnalen
600 gram schoongemaakte gesneden spitskool
2 preien
2 teentjes knoflook
2 rode Spaanse pepers
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
3 eetlepels olie
zout
6 - 8 eetlepels sojasaus (Japanse of Chinese)
1 eetlepel sesamolie of 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Garnalen eventueel laten ontdooien. Rugzijde insnijden en donkere darmkanaal verwijderen. Garnalen wassen en droog deppen.
Prei schoonmaken en wassen.
Spaanse pepers wassen, in de lengte opensnijden en zaadlijsten en pitjes verwijderen. In smalle ringetjes snijden. Knoflook pellen en snipperen.

Bereidingswijze

1 eetlepel olie verhitten in de wok. Hierin de garnalen 3 - 4 minuten al roerend bakken tot ze roze zien. Uit de pan halen en bestrooien met wat zout.
Overige olie in de wok verhitten. Hierin de pepers en de knoflook 1 minuut bakken. Kerriepoeder toevoegen en even meebakken. Spitskool en de prei er aan toevoegen en plm. 5 minuten roerbakken.
Op smaak maken met zout, sojasaus en sesamolie. Garnalen er aan toevoegen en alles goed verwarmen. Eventueel nog bestrooien met geroosterde sesamzaad.

Serveertip

Lekker met Basmati rijst. Maar ook zo erg lekker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 20-02-2021

Super leukom te horen Kitty. Dank je wel voor je enthousiaste reactie. Fijn weekend nog en groet,Petra

kittyvdwal492 avatar
kittyvdwal492 18-02-2021

vanavond dit recept gemaakt en kan niet anders zeggen t was heel erg lekker

pwiggers avatar
pwiggers 23-05-2020

Heel leuk om te horen dat de spitskool zo bij je in de smaak is gevallen nieklaffra. Dank je wel voor je hele leuke reactie. Groet, Petra

nieklaffra avatar
nieklaffra 20-05-2020

Net ontdekt en gemaakt, HEERLIJK! dank je

pwiggers avatar
pwiggers 13-11-2016

Leuk om te horen Cecile. Wij smullen hier ook nog altijd van. Dank je wel voor je reactie.

Cecileg avatar
Cecileg 13-11-2016

Ik had nog een halve spitskool over daar heb ik gisteren dit recept van gemaakt. Ik had het al eerder gemaakt maar het blijft toch steeds heel lekker. Lieve groet Cecile

pwiggers avatar
pwiggers 31-10-2016

Dank je wel Agnes, heel leuk om te horen. Ook bedankt voor de toegevoegde foto. Groetjes, Petra

ggiea avatar
ggiea 29-10-2016

Vanavond gemaakt en het is zalig, we hebben gesmuld. We hebben het zonder rijst gegeten. Ik had de helft al op onze borden liggen toen ik bedacht dat er nog een foto moest komen, dus wat minder in de pan.

ArualB avatar
ArualB 03-06-2013

Meegenomen, komt denk ik binnenkort wel op tafel. Dank je wel.

abosmana avatar
abosmana 02-06-2013

Gisteren gegeten, wordt een blijvertje. Was heel lekker. Heb alleen de helft van de prei erin gedaan. Heeft te maken met mijn eigen smaak. hahaha

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten