1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappel recepten
  4. Zoete aardappelen
  5. Gevulde zoete aardappel
  6. Samosas met zoete aardappelen en sperzieboontjes

Samosas met zoete aardappelen en sperzieboontjes

  • Indiaas, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-02-2009

Ingrediënten


VOOR VULLING:
1/2 ui fijn
1 teentje knoflook, fijn
1 e olie
1/2 t verse geraspte gember
1/4 t geelwortel (kurkuma)
1/2 t gemalen komijn
1 t gemalen koriander
1/4 t mosterdpoeder
1 middelgrote zoete aardappel, gekookt en in kleine blokjes gesneden
100 g sperzieboontjes, in kleine stukjes gesneden
2 e groentebouillon
zout
peper

VOOR DEEG:
300g bloem
75 g zachte boter
1/2 t zout
100 ml lauw warme water (kan meer of minder zijn)
frituurvet


Groente samosas
Groente samosas

Een vegetarische tussendoortje of lekker als lunch gerecht met een frisse salade erbij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR VULLING:
1. Bak ui en knoflook in olie glazig.
2. Voeg de gember en alle specerijen toe en meng alles.
3. Zoete aardappel, boontjes en bouillon erbij doen en het mengsel 5 min zacht laten koken.
4. Het mengsel laten afkoelen en op smaak brengen met zout en peper.

VOOR DEEG:
1. Boter en zout door bloem mengen.
2. Water toevoegen en de deeg kneden totdat het zacht en elastisch aanvoelen.
3. Van de deeg 9 balletjes draaien en dan elk balletje platslaan met de vlakke hand.
4. Elk schijfje tot een rondje van 10cm doorsnee uitrollen en door midden snijden. Elke halve cirkel als een envelopje gebruiken.
5. Het rechte eind bevochtigen met een beetje warm water.
6. De halve cirkel dubbelklappen tot een hoorntje.
7. De rechte einde stevig op elkaar drukken. Er mogen geen openingen ontstaan.
8. De hoorntjes vullen met het vulling. Aan de top van de kegel een ragje van 1/2cm overlaten.
9. De randen aan de top bevochtigen en stevig op elkaar drukken.
10. De samosa s op laag vuur frituren (180*C) tot ze goudbruin zijn en erna op keukenpapier laten uitdruipen.

Serveertip

I.p.v. zelf een deeg maken kan ook bladerdeeg of filodeeg vellen gebruik worden maar dan moet jij het tot pasteitjes vormen en afbakken in oven.

De samosas kunt jij tot 2 maanden invriezen en voor gebruik op kamertemperatuur ontdooien.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top