bonensalade met kerstomaten

  • Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram sperciebonen
zout
peper
suiker
500 gram kerstomaten
1 (grote) ui
3-4 takjes tijm
2-3 takjes munt
1 citroen
4-5 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de bonen en snijd ze in stukken.
Gaar ze circa 15 minuten in kokend wate met zout.
Giet de bonen af, laat ze schrikken en laat ze uitlekken.
Was de tomaten en snijd ze in partjes.
Pel de ui en snijd hem in dunne repen.
Was de tijm en de munt.
Hak de tijm en de munt fijn, op 2 takjes tijm na.
Pers de citroen uit.
Meng het citroensap, wat zout en peper en een beetje suiker.
Klop de olie erdoor.
Voeg de fijngehakte kruiden toe.
Meng de dresing met de bonen, de tomaten en de ui.
Laat het geheel circa 20 minuten intrekken.
Breng nogmaals op smaak met zout en peper.
Garneer met de rest van de tijm.
Serveer met geroosterd brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten