1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Eton Mess

Eton Mess

Door: njjkruithof

  • Engels, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-02-2009

Ingrediënten 6 personen


4 - 6 middelgrote Meringues

450gr verse aardbeien

1 grote eetlepel poedersuiker

570ml slagroom


Eton Mess
Eton Mess
Eton Mess
Eton Mess

Een traditioneel gerecht dat op 4 Juni wordt geserveerd op Eton College tijdens de picknick bij de jaarlijkse prijsuitreiking. Het is een heelijk zomers nagerecht dat heel makkelijk is te maken en waar je goed mee kunt varieren. Dit is de simpele versie. Je kunt natuurlijk ook je eigen meringues maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de aarbeien schoon, steeltjes eraf en doormidden snijden. Bewaar de helft en doe de andere helft in de blender met de poedersuiker. Pureer de aarbeien en de suiker en giet het door een fijne zeef. Klop de slagroom stijf.

Breek de meringues in stukje van ca 2.5 cm en meng met de apart gezette aardbeien (bewaar een paar aarbeien voor decoratie). Roer de slagroom toe en zorg dat alles goed gemengd is. Voeg vervolgens 2 lepels van de aarbeien puree toe en roer dit heel voorzichtig door het meringuemengel om het een marmer effect te geven. Je kunt het mengsel in 1 grote schaal serveren of in individuele schaaltjes. Giet de aarbeienpuree er voorzichtig overheen en decoreer het geheel met wat fruit.
Direct serveren.

Serveertip

Gebruik eens ander fruit zoals frambozen of gecombineerd zomerfruit, bananen, etc.
Ook kun je slagroom eventueel vervangen door heerlijke griekse yoghurt.

Bron

Traditional English Puddings



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van njjkruithof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top