Bananenbrood

  • Internationaal, Banket
  • 60-120 min.
  • Bananenbrood

    Bananenbrood

    Bananenbrood

Een goede manier om overrijpe bananen te verwerken
Dit gebak kan goed worden ingevroren in een polytheen zak waar alle lucht is uitgedrukt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 goed rijpe bananen
50 gr boter
150 gr fijne kristalsuiker
2 eieren
225 gr zelfrijzend meel (*)
een snufje zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven mengkom

Voorbereiding

Moes de bananen.
Roer de boter en de suiker tot room.
Sla de eieren er door.
Voeg meel, zout en bananen toe en meng alles goed.
Oven voorverwarmen op 190 graden

Bereidingswijze

Vet een broodblik in voor een brood van 675 g of iets groter en bestuif het met bloem.
Vul het blik met het beslag.
Bak het brood ± 1 uur in het midden van een matig hete oven (190°C) tot het goudbruin is, terugveert na indrukken en van de randen van het blik wijkt.
Keer het brood op een rooster om af te koelen.
Serveer dun-beboterde sneetjes.

Serveertip

Dit recept kunt u ook maken met half wit en half volkoren zelfrijzend meel. Als er geen volkoren zelfrijzend meel te koop is, moet u 1/2 theelepel bakpoeder toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Doorsturen

Home Recepten