1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zoete chilisaus

Zoete chilisaus

Door: antpe

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2009

Ingrediënten


150 gr. rode pepers
1 ui
6 cm. gemberwortel
1/8 l. witte wijn azijn
1 dl. water
500 gr. suiker.


Verder heb je nodig


2 potten
keukenmachine of blender


Deze zoete chilisaus, ook wel Aziatische ketchup genoemd, past bij loempia`s bij gestoomde dim sum, als dip met verse koriander, maar kan ook gebruikt worden om gerechten net dat beetje extra pit te geven.
De saus is iets dikker dan de saus die kant en klaar in flessen verkrijgbaar is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de peper en snijd de steel aanzet weg. Snijd de peper in grove stukken.Pel de ui en snijd in stukken.
Schil het stuk gemberwortel en snijd in plakken.
Doe de stukken peper, ui en gember in de mengkom van een blender of keukenmachine en hak alles fijn, maar niet tot moes.
Breng de wijnazijn met het water en de suiker aan de kook en laat al roerend enkele minuten op hoog vuur koken. Voeg de gehakte pepermassa toe en kook alles samen op lage stand ongeveer 15 min. Roer regelmatig in de pan.
Kook 2 schone jampotten uit en laat ze afkoelen en uitdampen.
Vul de potten met de chilisaus.
Dek af met plasticfolie of een deksel.

Serveertip

Bewaar koel.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top