Kipfilet in een mosterd-roomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-02-2009
  • Kipfilet in een mosterd-roomsaus

    Kipfilet in een mosterd-roomsaus

    Kipfilet in een mosterd-roomsaus

Lekker simpel om te maken. Staat zo op tafel! Geniet er van!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets van ca. 150 gr. In 8 stukken verdeeld
Zout en peper
30 gr boter
1 el olijfolie
MOSTERD-ROOMSAUS
1.25 dl kippenbouillon, droge wijn of water
2 el Dijonmosterd
1 tl grove mosterd
1 tl grove mosterd (desgewenst)
1.8 dl slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de kip naar smaak met peper en wat zout. Verhit de boter en olie in een grote zware koekenpan op middelhoog vuur . Doe er wanneer het schuim wegtrekt de kip in en bak die in 5 of 6 minuten aan beide kanten goudbruin.
Leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat 8-10 minuten bakken, of tot de kip net gaar is. Doe de kip over op een voorverwarmde schaal, dek losjes af met aluminium olie en houd warm.
VOOR DE SAUS; Giet op 1-2 el na alle vet uit de pan. Zet de pan op een matig vuur en schep er de bouillon, beide soorten mosterd en de room door. Breng aan de kook en laat onder af en toer roeren 5 minuten sudderen, of tot de saus iets dikker is. Giet de saus over de kip en dien onmiddellijk op.

Bron

koken met stijl

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 28-02-2009

Heel makkelijk te maken. Bedankt. Deon

alfien avatar
alfien 27-02-2009

dit ziet er lekker uit ga het zeker maken dank je wel groetjes alfien

scooter1 avatar
scooter1 24-02-2009

Lekker Marianne! Ga het morgen maken en laat weten hoe ik het vond! Groetjes Helma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten