Pavlova

  • Australisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2009
  • Pavlova

    Pavlova

    Pavlova

  • Pavlova

    Pavlova

    Pavlova

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eiwitten
250 gr. poedersuiker
1 el. maizena
serveren met:
1 1/2 dl. slagroom
1 el. suiker
400 gr. fuit (aardbeien of frambozen en bessen of seizonsvruchten)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150*C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg al kloppend telkens een lepel poedersuiker toe. Blijf kloppen tot alle poedersuiker gebruikt is en de eiwitten stevig en glazend zijn.
Strooi de maizena over het schuim en klop nog even door.
Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier en verdeel hierop de eiwitten in een cirkel. Maak het midden iets platter dan de zijkanten.
Verlaag de oventemperatuur naar 100-125*C. en schuif de bakplaat in de oven.,
Bak de pavlova stevig in 1 uur. Laat afkoelen.
Klop voor het serveren de slagroom met de suiker stijf en verdeel over het midden van de schuimcirkel. Maak de vruchten schoon en snijd ze zonodig klein. Verdeel de vruchten over de slagroom en serveer.

Serveertip

Garneer eventueel met grof gehakte muntblaadjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

magdas avatar
magdas 30-12-2009

Heerlijk is een pavlova. In je recept mis ik de eetlepel azijn, maakt niet uit welke, en een mespuntje zout. De merinque wordt door de azijn heerlijk "chewy". Dat is het grote geheim van een goeie merinque.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten