1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Mascarponetaartje met fruitcoulis en chocola

Mascarponetaartje met fruitcoulis en chocola

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-02-2009

Ingrediënten 4 personen


Mascarpone
Basterdsuiker
Vanillestokje
Slagroom
Geleipoeder
Drie vellen geleiblaadjes
Poedersuiker
Tarwebiscuit
Ongezouten gesmolten boter
Rood fruit
Rode dessertwijn (bijv. Brachetto de acqui)
Geraspte chocola (vanaf 70%)



Mascarponetaartje met fruitcoulis en chocola
Mascarponetaartje met fruitcoulis en chocola
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een dag van tevoren de basis voor de taart
Kruimel de biscuit en voeg het bij de gesmolten boter
Als het goed vermengd is, de taartbodem ermee vullen
Laat de geleipoeder in een beetje water oplossen
Voeg de inhoud van een vanillestokje bij de slagroom en klop het stevig
Voeg het geleimengsel aan de basterdsuiker toe
Vul de taartvorm en laat het een nachtje in de koelkast staan Maak op de dag zelf de fruitcoulis en de gelei
Mix met een staafmixer verschillende soorten rood fruit naar wens
Doe daar wat poedersuiker bij
Zet een klein beetje weg voor de garnering
Maak de rest van de coulis warm, niet laten koken
Voeg er de rode dessertwijn aan toe en de in water geweekte gelei blaadjes
Na afkoelen over de taart storten en laten opstijven
Garneren met geraspte chocola en de fruitcoulis

Bron

Wie is de chef?



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top