Oostenrijkse chocoladekoek

  • Oostenrijks, Banket
  • 30-60 min.
  • Oostenrijkse chocoladekoek

    Oostenrijkse chocoladekoek

    Oostenrijkse chocoladekoek

  • Oostenrijkse chocoladekoek

    Oostenrijkse chocoladekoek

    Oostenrijkse chocoladekoek

Het recept van deze heerlijke chocoladekoek heb ik van een hele goede kennis uit Oostenrijk waar wij heel veel jaren Zimmer mit Frühstück hadden.Een heel simpel recept. Maar overheerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
125 gram zachte boter
2 eieren
125 gram suiker
150 gram bloem - 1/2 zakje bakpoeder (in plaats van bloem en bakpoeder kan ook zelfrijzend bakmeel worden gebruikt)
60 gram pure chocolade
125 gram Bulgaarse yoghurt
abrikozenjam
1 zakje chocoladeglazuur (Baukje of i.d.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rechthoekige bakvorm 22-24 cm of springvorm met doorsnede van plm. 22 cm.
bakpapier

Voorbereiding

Smelt de chocolade en laat iets afkoelen.
Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet de vorm in en bestrooi deze met bloem
Roer de boter, eieren, suiker, bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel en yoghurt door elkaar.
Roer de gesmolten chocolade erdoor.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe het deeg in de vorm en bak de koek in het midden van de oven plm. 40 minuten.
Bestrijk de koek dun met abrikozenjam. Laat het glazuur uit het zakje smelten en giet dit over de koek.
Laat het glazuur hard worden en snij de koek in niet te grote stukken.

Bron

eigen recept van kennis

Serveertip

Zalig bij koffie of thee maar ook als nagerecht met vanille-ijs en slagroom

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten