Vis in bierbeslag
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-02-2009
Ingrediënten 4 personen
750 gram gefileerde witte vis,bijvoorbeeld kabeljauw
olie om te frituren
VOOR HET BESLAG:
2 eieren
250 gram bloem
1/4 liter pils
3 theelepels olie
mespunt zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 439,75 kcal |
Koolhydraten | 46,30 g |
Eiwitten | 44,01 g |
Vetten | 6,09 g |
Benodigdheden
frituurpanVoorbereiding
Scheid de eieren in dooiers en witten. Klop de eiwitten stijf. Snijd de vis in stukken van ca. 3 x 3 cm. Roer de bloem, het bier, de eierdooiers, de olie en het zout door elkaar tot een glad beslag.
Bereidingswijze
Verhit de frituurolie tot 180° C. Roer het beslag nogmaals goed door en spatel er de stijfgeklopte eiwitten door. Haal de stukjes vis aan een vork geprikt door het beslag en frituur ze met niet teveel tegelijk in ca. 5 minuten gaar en goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Geef er kerriesaus, tomatensaus of een andere saus naar keuze uit een pot of fles bij.
Laatste reacties
Gaan we proberen