Vis in bierbeslag

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2009
  • Vis in bierbeslag

    Vis in bierbeslag

    Vis in bierbeslag

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram gefileerde witte vis,
bijvoorbeeld kabeljauw
olie om te frituren



VOOR HET BESLAG:
2 eieren
250 gram bloem
1/4 liter pils
3 theelepels olie
mespunt zout


Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 439,75 kcal
Koolhydraten 46,30 g
Eiwitten 44,01 g
Vetten 6,09 g
Benodigdheden
frituurpan

Voorbereiding

Scheid de eieren in dooiers en witten. Klop de eiwitten stijf. Snijd de vis in stukken van ca. 3 x 3 cm. Roer de bloem, het bier, de eierdooiers, de olie en het zout door elkaar tot een glad beslag.

Bereidingswijze

Verhit de frituurolie tot 180° C. Roer het beslag nogmaals goed door en spatel er de stijfgeklopte eiwitten door. Haal de stukjes vis aan een vork geprikt door het beslag en frituur ze met niet teveel tegelijk in ca. 5 minuten gaar en goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Geef er kerriesaus, tomatensaus of een andere saus naar keuze uit een pot of fles bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tinuss avatar
tinuss 23-09-2014

Gaan we proberen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten