Pompoen-paprikasoep met hummus-bruschette

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pompoen-paprikasoep met hummus-bruschette

    Pompoen-paprikasoep met hummus-bruschette

    Pompoen-paprikasoep met hummus-bruschette

Heerlijk kruidige pompoensoep, geserveerd met hummus-bruschette, heerlijk gezond, vullend en vegetarisch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de soep:
- 1 pompoen
- 3 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 2 groentebouillontabletten
- 2 gegrilde paprika`s (uit pot)
- 1 liter water
- 100 ml kookroom (light)
- paprikapoeder
- kerriepoeder
- zout, peper

voor de hummus:
- 1 blik kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- 1 el vocht uit blikje kikkererwten
- 1 el citroensap
- handje verse peterselie, fijngesneden
- 1 - 2 tl olijfolie
- paprikapoeder, zout, peper

- 4 flinke sneden grof donker brood (pompoenbrood is natuurlijk heerlijk en gepast)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 359,89 kcal
Koolhydraten 49,34 g
Eiwitten 15,89 g
Vetten 8,12 g
Benodigdheden

Soeppan, staafmixer, koekenpan, evt knoflookpers

Voorbereiding

soep:

- verwijder de schil van de pompoen en snijdt deze in blokjes
- pers de knoflook
- snijd de ui
- snijd de gegrilde paprika`s ik stukjes

voor de hummus:
- laat de kikkererwten uitlekken (bewaar 1 el van het vocht)
- pers de knoflook
- snijd de peterselie fijn

Mix de kikkererwten met de knoflook, het blikvocht, de knoflook, citroensap en peterselie.
Meng 1 tl paprikapoeder, wat olijfolie en peper en zout door de hummus. Zet apart tot gebruik.

Bereidingswijze

Verhit olijfolie in de soeppan, fruit de knoflook en de ui met en snufje paprikapoeder en een tl kerriepoeder.
Voeg de pompoen toe en bak een paar minuutjes mee.
Voeg het kokend water en de groentebouillontabletten toe, zet het vuur lager als het kookt en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
Voeg de gegrilde paprika toe en laat even meeverwarmen.

Haal de pan van het vuur als de pompoen zacht is, pureer de soep.
Zet wederom op een zacht vuurtje en roer de kookroom en nog paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper naar smaak toe. Zet het vuur zacht.

Verhit olijfolie in de koekenpan, zet het vuur zacht en verwijder overtollige olie
rooster de boterhammen twee minuutjes aan beide kanten, snijd diagonaal doormidden

Serveertip

Serveer de pompoensoep in kommen, besmeer de getoaste stukjes brood met hummus en plaats op een klein bordje ernaast. Lekker met een groene salade.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten