Zuurkooltaart
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 22-02-2009
Een heerlijke quiche, niet alleen voor koude dagen. Lekker met een pluk salade erbij.
Lees meer: de quiche top 10
Ingrediënten 5 personen
Paneermeel,7 plakjes bladerdeeg (dv),
1 tl pittige mosterd,
1 rookworst,
125g gerookte spekreepjes,
1 pakje zuurkool (500g),
3 eieren,
125ml slagroom,
150g geraspte oude kaas.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 664,50 kcal |
Koolhydraten | 20,56 g |
Eiwitten | 29,79 g |
Vetten | 50,50 g |
Benodigdheden
Springvorm 26 cmBereidingswijze
Bestrooi de ingevette springvorm met paneermeel en bekleed hem met bladerdeeg.
Besmeer de bodem met een dun laagje mosterd.
Meng de goed uitgelekte zuurkool met de stukjes rookworst en de spekreepjes en verdeel dit over de bodem.
De eieren met de slagroom loskloppen en op smaak brengen met peper. Schenk dit mengsel over de taart en strooi de kaas erover.
Schuif de taart in het midden van de oven en laat hem in 30 minuten gaar bakken.
Bron
Allerhande
Serveertip
Lekker met een pluk veldsla met tomaat.
Laatste reacties
Was Heerlijk, had alleen de rookworst en spekjes vervangen voor bakje vegetarische kipstuckjes..
Reactie van mijn man, nadat hij deze taart gegeten had:"Dit mag je vaker maken, vrouw!"
Heb deze taart net gegeten. Echt superlekker. Absoluut een herhaler!