1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Pompoen
  6. Tajine met zeeduivel en pompoen

Tajine met zeeduivel en pompoen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2009

Ingrediënten 4 personen


4 moten zeeduivel (zonder graat) circa 175 gram
1 theelepel geelwortel (Curcuma,Koenjit)
Sap van een halve limoen
Versgemalen peper
200 gram sjalotten
8 tenen knoflook
stukje verse gember
2 eetlepels (olijf)olie
500 gram pompoen
2 a 3 groene chilipepers
1 kruidnagel
1/2 - 1 theelepel kardemompoeder
Kleine handvol gedroogde kerriebladen
2,5 dl. dikke koksmelk


Verder heb je nodig


Tajine
Glazen schaal
Staafmixer

Tajine met zeeduivel en pompoen
Tajine met zeeduivel en pompoen

Zeeduivel met pompoen in kokos-kerriesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de moten zeeduivel in de glazen schaal.
Meng de geelwortel met het limoensap en (eventueel zout) en verse peper.
Bestriijk de vis rondom met dit mengsel.
Dek de schaal af en zet 30 minuten tot 3 uur in de koelkast.

Pel de sjalotten en snijd ze in dunne plakjes.
Haal de tenen knoflook los van elkaar maar pel ze niet.
Schil de verse gember en hak hem fijn (staafmixer)

Snijd de pompoen in blokjes

Bereidingswijze

Zet de Tajine op matig vuur en verhit de olie.
Doe er de sjalotten, knoflook en gember in.
Bestrooi met (zout) en peper.
Zet het deksel op de tajine en laat 10 minuutjes zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.

Schep er de blokjes pompoen, de chilipepers, kruidnagel, kardemompoeder en kerriebladeren door.
Giet de kokosmelk er overheen.

Zet het deksel weer op de tajine en laat de inhoud 15 - 20 minuten sudderen tot de pompoen bijna gaar is.
Eventueel op smaak brengen met versgemalen peper.
Stop er de moten vis tussen, zet het deksel er weer op en laat nog een kwartiertje sudderen tot de vis gaar is.

Serveertip

Tajine in midden van tafel zetten en opdienen met rijst en een frisse ,groene salade

Bron

Eigen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evelinneke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evelinneke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top