1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Stoofpotje uit Serrano

Stoofpotje uit Serrano

Door: jolanthe1

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2009

Ingrediënten 4 personen


Voor de puree:
750 gr aardappels, geschild en in stukken gesneden
zout en peper
1 dl olijfolie
1 ei
3 zongedroogde tomaten, fijngesneden
1 bosje lente-ui, fijngesneden

Voor de stoofpot:
1-2 el olijfolie
400 gr mager varkensvlees of hamlappen (of lamsvlees), in blokjes
3 -4 uien
1 blikje gepelde tomaten, 4 dl, uitgelekt
1 dl rosé of rode wijn
2 el balsamico-azijn
1 teentje knoflook, geperst
2 el fijngesneden peterselie
zout en versgemalen peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stoofpot:
Olie verhitten en blokjes vlees hierin in ca 5 minuten rondom lichtbruin bakken.
Ui toevoegen en ca 5 minuten meebakken.
Tomaten, wijn. azijn, knoflook en peterselie toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper en alles ca 30 minten laten stoven.

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Puree:
Intussen aardappels in water met zout in ca 20 minuten gaar koken, afgieten en droogstomen.
Aardappels pureren en olijolie ( 1el olie apart houden) beetje bij beetje toevoegen.
Ei, tomaat, lente-ui, zout en peper toevoegen.
Stoofpot in ovenschaal doen en afdekken met puree.
1 el olijfolie over pureelaag schenken.
Stoofpot ca 15 minuten in midden van oven zetten om pureedeksel te gratineren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jolanthe1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top