Balinese kip ( ajam Oka )

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2009
  • Balinese kip ( ajam Oka )

    Balinese kip ( ajam Oka )

    Balinese kip ( ajam Oka )

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma of geelwortel) 2 theelepels zwarte peper, versgemalen 4 tenen knoflook 1 rode peper 1 ui, gepeld 1 kg kipdrumsticks olie om te frituren 2 eieren, losgeklopt 4 eetlepels bloem 2 eetlepels paneermeel 2 theelepels knoflookpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of frituurpan, staafmixer

Voorbereiding

Maal de koenjit, peper, knoflook, rode peper en ui in de keukenmachine tot een geurige pasta. Wrijf de kip hiermee in en marineer hem een nacht afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de wok of de friteuse tot 180 °C. Schep de kip om met het losgeklopte ei. Roer de bloem om met het paneermeel, knoflookpoeder, 1 tl zout en 1 tl peper. Haal de drumsticks door het bloem- kruidenmengsel en frituur ze in de wok of in de friteuse in 10-15 min. goudbruin en gaar.

Bron

allerhande

Serveertip

Lekker met orak arik (groenten met ei): Verhit 1 el olie in de wok, bak hierin 2 gesneden tenen knoflook en 1 gesnipperde ui met 1 verkruimeld bouillonblokje. Roer er stukken paksoi en 2 rauwe eieren door. Breng op smaak met ketjap.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten