1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. tom kha kai

tom kha kai

Door: marieke113

  • Thais, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2009

Ingrediënten


100 gr kipfilet, in blokjes
1 stengel sereh (citroengras)
4 cm verse laoswortel
3 citroenbladeren
2 verse chilipepers
ongeveer 10 kleine champignons, in hele dunne plakjes
3 el limoensap
2 x 500 ml kokosmelk
scheutje vissaus (of zout)
schepje suiker



Een heerlijke geurige soep!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in kleine blokjes snijden, citroengras in schuine stukken snijden van 3 cm, laoswortel in dunne plakjes snijden, citroenblad in twee scheuren.

Bereidingswijze

Breng de kokosmelk aan de kook met de sereh, laoswortel, citroenblad en de chilipepers. Laat alles even zachtjes koken, ongeveer 20 minuten.
Zeef de soep. Voeg de kipfilet,en champignons toe en laat de soep een paar minuten koken tot de kip gaar is.Voeg naar smaak limoensap, vissaus en suiker toe.

Serveertip

Garneer eventueel met koriander (ik lust zelf alles, behalve verse koriander..).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marieke113
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top