1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. khoreste bademdjoen

khoreste bademdjoen

Door: leladarjamilad

  • Iraans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2009

Ingrediënten 4 personen


1 ui
4 kippebouten
3 aubergines
1 blikje tomatenpuree
1 et masala (kerrie)
zout en peper naar smaak
zonnebloem olie
water


Verder heb je nodig


1 kookpan
1 bakpan
2 scherpe messen


Een heerlijke maaltijd , bestaande ui gebakken aubergine en kip.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui in kleine blokjes ,
Schil de aubergine en snij deze in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik en dan nog 1 keer door de midden snijden .
Ontvel de kippebouten en snijd deze door 2.

Bereidingswijze

Doe een beetje olie in de kookpan 1 et bak de ui bruin , voeg dan de kruiden toe en laat dit 1 min zachtjes bakken , voeg dan de kippedelen toe laat deze 10 meebakken op zacht vuur en af en toe omroeren ,
voeg nu 2 grote koppen water en het blikje totmatenpuree toe en laat dit goedkoken en zet het dan op zacht vuur en laten sudderen ...

Ondertussen kun je beginnen met de aubergine goudbruin te bakken .
Doe in de bakpan zonnebloemolie laat deze goed heet worden en bak hierin de aubergine zodra je ziet dat de olie opraakt in de pan kleine beetje bijvoegen .. Zodra je alle aubergine gebakken hebt , voeg je het toe aan de kip .
Maar wees wel voorzichtig leg ze 1 vooor 1 erin ,anders word het pap!
Laat dit alles nog een klein uurtje op het zachte vuur doorsudderen en klaar is dit heerlijke gerecht !

Serveertip

Dit gerecht eet je met basmatirijst
en een heerlijke frisse salade

Bron

Uit Iran van m,n schoonmoeder



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leladarjamilad
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top