Kip-champignonpie met aardappelschotel

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kipfilet
500 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
60 gr boter
250 gr gemengde paddenstoelen, in plakjes
35 gr bloem
1 dikke prei, in dunne ringen
1 kleine winterwortel, in dunne halve plakjes
450 gr aardappelplakjes, voorgekookt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de kip in de bouillon op laag vuur in 10 minuten gaat.
Verwarm intussen 20 gr van de boter in een steelpan en bak de paddenstoelen hierin snel bruin.
Neem uit de pan en houd apart.
Voeg nog 30 gr van de boter toe, laat smelten, voeg de bloem toe en laat goed opnemen.
Voed in delen al roerend 350 ml van de kippenbouillon toe en roer tot een gladde saus.
Scheur de kipfilet in stukjes.
Voeg de kip, paddenstoelen, prei en wortel toe en laat de saus nog zachtjes 5 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schep de ragout in een ingevett pievorm of hoge ovenschaal en bedek dakpansgewijs met de aardappelplakjes, zodat het geheel afgesloten is.
Smelt de rest van de boter en betrijk de aardappels ermee.
Bestrooi met zout en peper en zet 25 minuten in de oven voor een mooi goudbruin korstje.

Bron

Delicious

Serveertip

Lekker met salade van veldsla, peer, walnoot en kant- en klare romige dressing.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten