Stifado

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Griekse stoofschotel, waarvoor je ook wild kunt gebruiken zoals haas of konijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram sukadelappen
50 gram boter
5 eetlepels olijfolie
1 grote ui
3 grote tomaten
4 teentjes knoflook
zout
1 blaadje laurier
vers gemalen peper
mespunt kaneel
2 volle glazen eenvoudige rode wijn
12 zwarte olijven
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de lappen in grote dobbelstenen en braad deze snel aan in boter en olijfolie. Laat de gesnipperde ui even meebakken en voeg dan de gesneden tomaten toe, ragfijn gesnipperde knoflook, zout en peper, laurier, kaneel,wijn en nog 2 glazen heet water. Leg een deksel op de pan en laat het vlees op een uiterst laag vuur 3 uur sudderen. Laat de olijven het laatste kwartier meetrekken.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes,puree of een pasta!
Smullen maar!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

frija avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten