Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Stifado
  6. Stifado

Stifado

Door: frija

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-04-1999

Ingrediënten 4 personen


600 gram sukadelappen
50 gram boter
5 eetlepels olijfolie
1 grote ui
3 grote tomaten
4 teentjes knoflook
zout
1 blaadje laurier
vers gemalen peper
mespunt kaneel
2 volle glazen eenvoudige rode wijn
12 zwarte olijven



Griekse stoofschotel, waarvoor je ook wild kunt gebruiken zoals haas of konijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de lappen in grote dobbelstenen en braad deze snel aan in boter en olijfolie. Laat de gesnipperde ui even meebakken en voeg dan de gesneden tomaten toe, ragfijn gesnipperde knoflook, zout en peper, laurier, kaneel,wijn en nog 2 glazen heet water. Leg een deksel op de pan en laat het vlees op een uiterst laag vuur 3 uur sudderen. Laat de olijven het laatste kwartier meetrekken.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes,puree of een pasta!
Smullen maar!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top