Ovenschotel met boontjes en gehakt

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Ovenschotel met boontjes en gehakt

    Ovenschotel met boontjes en gehakt

    Ovenschotel met boontjes en gehakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. rundergehakt
1 ui
1 bouillonblokje
400 gr. haricots verts
50 gr. pijnboompitten
2 eieren
2 dl. room
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de haricots verts schoon.
Dompel ze 1 min. onder in kokend water en spoel ze af met koud water. Bak het gehakt in 4 el. olie bruin en gaar. Voeg het gesnipperde uitje toe en bak 2 min. door.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Meng de eieren en de room en voeg de pijnboompitten en het gehakt toe.
Verdeel de boontjes over een ovenschaal en bedek ze met het gehaktmengsel. Plaats de schaal 25 min. in een voorverwarmde oven op 170*C.

Bron

Ramon Beuk

Serveertip

Serveer met rijst of gebakken aardappelen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antpe avatar
antpe

Doorsturen

Home Recepten