Mexicaanse kip- en paprikasalade
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
450 gr kip11/2 dl mayonaise
11/2 dl yoghurt
1 eetlepel chilipoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
1/2 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel uienpuree
1 groene en 1 rode paprika
180 gr maïs (diepvries)
180 gr Surinaamse rijst
Benodigdheden
schaalVoorbereiding
Bak de kip gaar.
Haal de zaden uit de paprika`s en snijd ze samen met de kip in reepjes.
Ontdooi de maïs en kook de rijst.
Bereidingswijze
Leg de stukjes kip in een grote slaschaal.
Meng de mayonaise, yoghurt, kruiden en tomaten- en uienpuree door elkaar, laat dit even intrekken en schep de dressing dan door de kip.
Voeg de paprika`s en de maïs toe en meng alles voorzichtig door elkaar tot alle ingrediënten met de dressing zijn bedekt.
Leg de gekookte rijst op een schaal en schep de salade in het midden.
Bron
foto smulweb
Serveertip
Meteen opdienen.