Asperges met gesmolten boter en Parmezaanse kaas

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 bundels groene asperges
90 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
75 g boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de asperges in een aspergepan - als je die hebt - of stoom ze. Laat ze niet te gaar worden: de stelen moeten nog een beetje knapperig zijn. Laat ze uitlekken en schik ze in een voorverwarmde, ondiepe schaal. Bestrooi de aspergepunten met Parmezaanse kaas. Smelt de boter en schenk hem, zodra hij begint te schuimen, over de Parmezaanse kaas. De warmte van de boter zal de kaas doen smelten en dat zorgt voor een verrukkelijk korstje. Voeg een beetje peper en zout toe. Serveer onmiddellijk en geef er wat knapperig ciabatta bij.

Bron

Herfst in Piemonte van Manuela Darling-Gansser

Serveertip

Voor een voedzamer gerecht bak je 2 biologische eieren p.p. (de dooiers moeten nog vloeibaar zijn); leg de asperges op de eieren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten