1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofschotel van ree met zilveruitjes, shii-take en kru

Stoofschotel van ree met zilveruitjes, shii-take en kru

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2009

Ingrediënten 4 personen


30 gram boter
100 gram (verse) zilveruitjes
150 gram shii-take, in vieren
600 gram reepoulet
15 gram bloem
2 jeneverbessen
1 kruidnagel
1 laurierblaadje
20 gram kruidkoek, in blokjes
600 ml reefond



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 140 °C. Smelt de boter en bak de zilveruitjes, shii-take en de reepoulet hierin lekker aan. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Voeg de bloem, specerijen en blokjes kruidkoek toe. Giet de fond erover en breng het geheel aan de kook.

Bereidingswijze

Dek de pan goed af en plaats deze 2½ uur in de oven. Neem als het vlees gaar is de pan uit de oven en roer alles goed door. Combineer de stoofschotel met rodekool, spruitjes, diverse paddenstoelen, schorseneren, witlof, kastanjepuree, aardappelpuree, aardappelgratin, gekookte aardappelen of verse pasta.

Bron

Chef Edwin Kats van restaurant La Rive



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m_e_weber


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m_e_weber
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top