Pompoen tarte Tatin met een tempura van oude geitenkaas

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g suiker
20 ml rode wijnazijn
25 g zonnebloemolie
1 rode Spaanse peper, in hele dunne reepjes
400 g pompoen, in plakjes
4 plakjes bladerdeeg
tempurameel
frituurolie
200 g oude Hollandse geitenkaas, in 8 staafjes
ongezouten macademianoten, grofgehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 aluminium (weggooi)bakjes van ca. 12 cm doorsnee met een opstaand randje van ca. 1 cm

Voorbereiding

Doe de suiker in een pan en laat het op een zacht vuurje iets bruinig worden. Voeg al roerend de azijn en 100 ml water toe opdat er een stroperig, vloeibaar geheel ontstaat. Laat het afkoelen en vermeng met de olie. Smeer de aluminium bakjes in met dit olie-suikermengsel en leg hier de reepjes Spaanse peper en en vervolgens de plakjes pompoen op. Rol het bladerdeeg licht uit op een met meel bestoven aanrecht en prik in met een vork. Leg de bladerdeegplakjes over de pompoen en stop de randjes een beetje in. Dit wordt zo de onderkant van het taartje. Bak het taartje in een voorverwarmde oven van 180 °C in 15 minuten of tot het bladerdeeg gaar en mooi lichtbruin is.

Bereidingswijze

Maak een dik tempuradeeg (wel vloeibaar) door ijskoud water al roerend aan het meel toe te voegen. Verhit de frituurolie. Haal wanneer de taartjes uit de oven komen de geitenkaasstaafjes door het beslag en frituur ze even kort. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Stort de taartjes, leg de de staafjes kaas erop en bestrooi met de macademianoten.

Bron

chef Han Schuiten van restaurant De Witte Uyl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten