asperges

 • Nederlands, Voorgerecht
 • 30-60 min.
 • Geplaatst op 21-04-1999

Natuurlijk kent u wel recepten van asperges met ham en een gekookt eitje, asperge / hamrolletjes met alle varianten daarop. Deze keer een niet zo bekend recept voor asperges, maar zeker de moeite van het proberen waard.
Er zijn twee soorten asperges, de witte asperges en de groene asperges. In dit recept worden groene asperges gebruikt omdat deze het voordeel hebben dat het niet nodig is om ze te schillen, dus echt Hollands? "wat je koopt, krijg je ook op je bord.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram groene asperges (niet al te dikke),
 • 200 gram dun gesneden mager ontbijtspek,
 • 0,5 flesje bier
 • 150 gram bloem,
 • 1 eetlepel aardappelmeel,
 • 1 theelepel kerrie,
 • 1 mespuntje knoflookpoeder.
 • Boodschappen bestellen

  Bereidingswijze

  Was de asperges en kook deze in water met een beetje zout. Laat ze niet al te gaar worden. Laat de asperges afkoelen. Maak in de tussentijd een bierbeslag met het bier, bloem, aardappelmeel, kerrie en knoflookpoeder. Het beslag moet behoorlijk dik zijn (net iets dunner dan oliebollenbeslag). Als de asperges goed afgekoeld zijn, snijd u ze doormidden en rol ze in een plakje spek. Haal de rolletjes dan door het beslag en zorg er voor dat het beslag goed rondom blijft plakken. Bak de rolletjes knapperig in het frituurvet of olie. Bakken in olijfolie geeft helemaal een speciaal tintje aan dit groenten / vleesgerecht.

  Dit recept is te vinden in:

  Laatste reacties

  mariekeschep avatar
  mariekeschep 13-05-2000

  Ik vond het heel lekker!! Alleen hebben wij er geen groene asperges voor gebruikt, maar witte. En het was echt lekker. Als ik zoiets uitprobeer, maakt het me niet uit hoe lang de bereidings tijd is! Ps; Ook mijn ouders vonden het lekker en appart

  parakok avatar
  parakok 03-05-2000

  leuk recept waarmee je veel kunt varieeren

  jstevens2 avatar
  jstevens2 03-05-2000

  bah

  semmy avatar
  semmy 02-05-2000

  ik hou er wel van,weer iets anders dan die altijd gewone asperges bedankt hoor gr. semmy

  franswa avatar
  franswa 02-05-2000

  een - asperges neem je best voor ze gaar zijn van het vuur en laat ze afkoelen in eigen nat. Zo blijven ze warm en 'koken' ze niet stuk. twee - ik zou het eeeuuuwig zonde vinden om asperges opm deze manier te verkrachten. Zeker als het bier nog 'Heine?' of dgl zou zijn.

  anny_c avatar
  anny_c 01-05-2000

  hallo, even nog toevoegen, groene asperges is ook heel lekker met gesmolten kaas. groetjes, anny.

  anny_c avatar
  anny_c 01-05-2000

  hallo ellentje, dit recept lijkt me erg lekker. Zelf eet ik in de aspergestijd veel asperges, zeker 3-4 keer per week. Meestel gewoon op de klassieke manier met botersaus of biefstuksaus, is ook lekker. Zal dit recept beslist maken. Kan natuurlijk ook met witte asperges. groetjes anny.

  roel_a_a avatar
  roel_a_a 01-05-2000

  wel leuk maar zonde van de asperges. Roel

  willemeef avatar
  willemeef 01-05-2000

  Hallo Een recept waar geen hoeveelheden, kooktijden etc. worden gegeven is geen recept.het is teveel gevraagd om hier een ster aan toe te kennen. willemeef

  willemeef avatar
  willemeef 01-05-2000

  Hallo Een recept waar geen hoeveelheden, kooktijden etc. worden gegeven is geen recept.het is teveel gevraagd om hier een ster aan toe te kennen. willemeef

  Bewaren in kookboek

  Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

  Over de plaatser

  Doorsturen

  Home Recepten